onsdag 27. mai 2009

Jippy!

I går gikk Una og jeg bevegelig Blodspor prøve i Brynsåsen med dommer: Edgar Johnsrud. Una jobbet veldig bra, til tross for regn og fristelser; som pølseplast, fersk spor elg og rådyrspor. Sporet var ca 6oo m langt og jeg var veldig fornøyd da vi fant sporslutten. Fikk da vite at vi hadde gått til en FØRSTE premie, gjett om jeg ble stolt da!!!! Una sporet veldig bra hele tiden, men hun ble sliten for det er krevende å jobbe så lenge. Hun er lett å motivere videre, for dette er kjempegøy synes hun. Kritikken kommer senere.

Dis og jeg gikk ett treningspor, men hun var litt umotivert i dag, så det gikk sånn passe. Hun er veldig spornøye, så hun jobber kjempemasse hele tiden, men er litt vanskeligere å motivere. Vi fant sporslutt, og mot den gikk hun kjempebra.

søndag 24. mai 2009

Helg

Fredag gikk Mette og jeg tur på Staren med hundene. De løp og hadde det moro, var nedom elva så de fikk bade også. Mette, Roar og hundene kom hit på kvelden. Milo og Zahra synes det er digg å være her, de får nemlig ligge i sofaen.


Lørdag gikk Hege og jeg tur med RR'ene ved Matttisrud. En nydelig dag, med deilig varmt t-skjorte vær. Hundene løp og løp, og lekte masse. Una var veldig interessert i noen av furu trærne, tror nesten det var elgen som hadde vært der og markert. Hun sporet veldig mye rundt der også.


Trond sparklet taket på hunderommet, som nå snart skal males. Vi dro på CC en tur for å kjøpe beis og mat. Tok med kameraet mitt, for det satt ett støvkorn inne i huset. Det gjorde at jeg fikk en utrolig irriterende prikk på alle bildene mine. Gutta i fotobutikken fikset det med litt luft, så nå er det så godt som nytt. Han renset linsen min også, den var møkkete, men det er kanskje ikke så rart når det er med overalt!

I dag har jeg flyttet jordbærplanter. Ikke den mest ideelle årstiden å gjøre det på, men det får freiste... Trond kjørte jordfreseren, så vi fikk blandet inn litt torv i jorda.

I efta ble jeg med Mette på vårkonsert med Rosett, der Malin tanteungen min synger. Hun har en nydelig stemme, som tanten får tårer i øynene av! Skulle ønske hun hadde sunget litt mer solo i dag.I kveld tok jeg med hundene opp i sporterrenget mitt. Måtte ta ned noen merkebånd. Hadde begge i sele og bånd, og det var en tålmodighetstest for meg. De surret seg inn, gikk hver sin vei rundt trærne, fikk båndet over, rundt, ved siden av seg selv og rundt mine bein... Men de er så søte atte!

Una sporet ett ukes gammelt spor idag. Det var egentlig ikke meningen, men vi måtte gå i nærheten av det for å ta ned merkingen. Hun fant sporet flere plasser og jobbet veldig bra, uten at jeg ba henne om å søke. Ville ikke be om det, da det ikke var lagt tilrette for spor i dag.

torsdag 21. mai 2009

Kristi Himmelfart tur i Løtenfjellet

Idyll ved Mattisrud. Masse bekkeblom sammen med irrgrønt fristende beitegress.

Mette, Hege, Zahra, Diva, Tuija, Wicki, Una og jeg dro opp til Ålsetra for å gå tur igjen i dag. Nydelig vær og spreke hunder gjorde at vi fikk en kjempefin to- timers tur. Vi (dvs Mette, Una og Hege) hørte gjøken. Jeg tror jeg begynner å høre litt dårlig, for jeg hørte den ikke.....
Ikke så rart at Una hører så godt? Med oppbrettet øre....

Una i farta, kjempegøy å løpe på myra!
Tørste hunder finner vann!! Una, Tuija, Diva , Wicki og Zahra.
Hundene synes det er kjempegøy å løpe i ukjent terreng. Nå blir det nok lenge til neste gang vi kan gå der, for det er beiteslipp til helga.

Litt nytt

Himmel på vei hjem fra sporlegging.



Også denne uken har mandagskvelden gått med til sporlegging og tirsdag til å gå spor. Una gikk umerket denne gangen også, hun gikk 20 m unna sporet hele veien og var vanskelig å lese. Men vi fant sporslutt via en omvei. Hun kom bakveien og gikk inn på sporet de siste 10 meterene, og der lå skanken. Det så ut som om hun hele tiden visste hvor sporet gikk.
Dis gikk sitt spor, nesten klokkerent i dag også. Hege og Edgar var med oss, og vi(eller mest jeg...) fikk omtrent hjertestans på slutten, for Dis støkket opp ei røy! Jeg skvatt noe saftig, Dis ble litt ukonsentrert , men hun tok seg fint inn igjen og gikk til sporslutt. På vei ned igjen til kaffeplassen, var vi nesten sikre på at vi så bjørn. Det var gudskjelov bare en mosekledd stor sten. Tone(som jeg jobber med) fortalte at det var observert bjørn i området vi går spor, og da blir jo vi litt ekstra på vakt.


Onsdag gikk Mette og jeg tur langs elva etter de værste regnbygene hadde gitt seg. Hundene løp, badet og koste seg. Una gikk litt for langt ut, og måtte svømme. Det er hun ikke så god på, det blir mye plasking, men hun klarer seg fint!

Her er Una i vannet, høye kneløft og mye spruting.......

Dis koser seg i elva. Mye moro for henne om sommeren med pinnehenting og svømming.

Hvem skal ha denne pinnen da? Dis og Una leker hjemme på gårdsplassen. De har stor glede av hverandre og leker veldig godt sammen.

tirsdag 19. mai 2009

Siden sist

Siden sist har vi vært på utstilling i Kristiansand. Mette, Hege, Diva, Zahra, Wicki, Una og jeg pakket Huydaien og dro nedover kl 02.30 natt til søndag(10.mai). Vi har det jo som vanlig veldig koselig på turene våre, så selvom de store resultatene uteble, hadde vi en fin tur. Traff broren til Una, Shaggy, og det var moro å se han igjen. Han var 7 uker sist jeg så han.

Una fikk blått denne gangen, men hun er jo like grom for det!

Mandag var det blodlegging og kaffe i skogen. Tirsdag gikk vi spor igjen. Dis var veldig flink i dag også, og gikk sikkert og greit på sporet sitt. Una og jeg gikk vårt første umerkede spor for sesongen. Hun sporet greit en stund, men så fant hun fersk spor av elgen og da ble hun litt ukonsentrert. Men vi fant igjen sporet og kom oss til sporslutten. Veldig stolt av de flinke hundene mine!!

Fredag dro Hege, Mette og jeg til Sverige for å hente "Jeppe" grinden til Hege, og fôr som snille Berit hadde kjøpt for oss. Hos Berit og Lasse fikk vi en nydelig lakse middag, med deilig asparges til. Det var kjempegodt og vi var stappmette da vi dro derfra. På vei hjem, var vi innom Trond Bjørnar i Elverum for å hjelpe til med en parring. Jeppe og Maggie hadde ikke helt lyst i dag, men de fant tonen etterhvert.

Lørdag dro Hege og jeg opp igjen til Elverum. Vi dro ned til en ishockeybane, og der fikk hundene løpe litt løs, før de parret seg. Det ble en vellykket parring. Så nå får vi tro det blir fine golden valper på kennel Støtvigen.

Her er turtelduene Maggie og Jeppe. Mette ble også med 17 mai, for en siste parring, men da skjedde det ingenting.

17 mai gikk Hege og jeg en lang tur med hundene i Løtenfjellet. De koste seg i nytt terreng, med masse spennende lukter.

Her er de lekne, spretne jentene: Una, Tuija, Diva og Wicki.

Dis og Una hadde det moro i solen på Nasjonaldagen. Begge to er like lekne....


Trond, Roar, Mette og jeg var på Hamar og så på Christian i russetoget, men han fikk jeg ikke tatt noe bilde av.... det ble dette gamle huset i stedet.


Milo vil gjerne ha litt av kaken, snakk om snikende gutt......Kaken var veldig god, jordbærene smakte godt selvom de var utenlandske!Una hviler i sengen på terrassen til Mette og Roar. Deilige saueskinn der.

torsdag 7. mai 2009

Nye spor

Denne uken har flydd avgårde, har jobbet en del eksra pga ferie og sykdom. Mandag var vi først ute med RR'ene, for så å dra opp å legge blodspor.
Vi fikk lagt sporene, drukket kaffe, diskutert litt angående sporprøven, fikk myggstikk, lo en hel masse og hadde det som vanlig veldig koselig. Jeg la ett 650 langt spor til Tyra, og ett 150 m til Wicki.
Tirsdag var det tid for å gå sporene. Det hadde regnet denne natten også, og det blåste så det knaket i trærne, men det stopper ikke oss!! Mette hadde lagt ett langt spor til Una. Hun startet kjempebra, jobbet jevnt og godt til vi gikk rett på fersk elgmøkk. Da tok hun ferskspor etter elgen, men jeg fikk henne inn på blodsporet igjen. Og hun sporet sikkert til slutten og fant rådyrskanken. Dyktig hund, som ble sliten etter ca 700 m med spor i vanskelig terreng.
Dis fikk ett spor på ca 350 m, hun ville være best i klassen i dag også og sporet med stor glede og iver. Hun er lett å lese, og en ser helt tydelig når hun er på sporet og utenfor. Hun fant også sporslutt uten problemer.
Jeg var kjentmann på Edgar sitt spor, moro å se Tyra(labrador) som er ett arbeidsjern i sporet. Hun jobbet jevnt og sikkert hele sporet.
Wicki fikk ett kortere spor og fant frem til slutten med litt overvær.
Diva hadde også gått kjempebra, jeg var ikke med der.
Mette og Zahra gikk umerket spor, og de klarte det kjempebra!
En hyggelig kveld igjen. Det kom tre nye til spor kveldene også, så nå er vi 10- 13 stk som møtes.
I dag gikk Trond og jeg en liten tur ned ved elva med hundene. Masse ender i vannet nå, til Dis sin store glede. Hun synes det er spennende når de flakser opp. Trente bitte litt med dummyen i elva, og i dag var det faktisk Una som var mest ivrig på å hente den i vannet. Tror nok det var litt for at det er grunt i elva, men lell a gitt.....

søndag 3. mai 2009

En helg i mai

Lørdag dro Mette, Zahra, Hege, Wicki, Una og jeg til byen for å se på menneske livet i Hamar. Det var faktisk veldig mye folk i byen, det er sjelden i Hamar. Hundene var flinke, selvom fristelsene sto i kø. For det var Bondens marked på Østre Torg, og der var det mye godis!! Det var også mange barn med is i Ridgeback høyde, så da må man passe ekstra på.
Vi var innom Heros, dyrebutikken på Hamar. Una veide i dag 37, 8 kg. Kjøpte tørrfisk og griseører til jentene, ny flyte dummy og en ball med tau. Hundene klarte å sjarmere en av damene der, så da ble det litt godis på dem. Koste oss med en kaffe mokka, mens hundene lå og sorterte inntrykk.


På kvelden tok jeg med Dis og Una til tjernet her nede. Kastet dummyen i vannet til Dis, hun apporterte bra, men får god hjelp av den yngre når vannet ikke rekker Una lengre enn til magen. Teamwork tenker Una, og Dis synes det er greit. Det blir jo ikke riktig levering, men Dis skal ikke ut på noen prøve likevel, så da kan de få kose seg slik.

I dag ble jeg med Mette inn til Hosle, for å kjøpe fortelt til campingvogen dems. Vi dro avgårde kl 9.00 og var hjemme her igjen ca kl. 14. Mette er en racer på å prute, så hun fikk teltet 1000,- kr ned i pris. Det så veldig fint ut, og blir nok en god erstatter for Gamle Gundersen.
I ettermiddag dro Mette, Hege og jeg opp til Brynsåsen for å merke sporene våre. Vi hadde med Wicki, Una, Zahra, Milo og en GPS. Tenkte vi skulle måle lengden på sporene våre. Hege sitt går i litt bratt terreng, og ble målt til 640 meter. Mette sitt går i greit terreng( litt bratt noen steder) og det ble målt til 500. Mitt spor går i forholdsvis lett terreng og ble målt til 1 km!! Hmm, her må det gjøres noe i morra. Mens vi gikk, jaget vi uheldigvis en fugl. Tror det var en trost, som lå og ruget på disse eggene.

Una løper lykkelig rundt i skogen. Mye spennende lukter her i dag!

lørdag 2. mai 2009

Det er endelig vår! Hvitveisen har kommet i blomst, og den er så nydelig synes jeg. Dis i sitt rette element, med pinne i munnen og er kjempeflink!

Una og Dina i full fart på enga. Løpe er knall gøy!!
Una langer ut


Like løpsgale begge to.




Dina var på besøk hos oss en helg, for matmor var i Düsseldorf, hundene lekte og koste seg hele helgen.


Dis går i sele mesteparten av turen, for hun tar gjerne en los på rådyrene.


Una på tur!







Gna har fått besøk av kaiene, en win-win situasjon. Gnà blir kvitt hårene og kaiene får fin isolasjon til redene sine. Gjenbruk i dyre verdenen!












Skifte av blogg

Una, Zahra, Diva og Wicki fra verdensrommet, skumle hunder med lysende øyne.


Mauren synes det er godt med bjørk.

Solen skinner gjennom ferske blad. Grønnfargen blir syrlig og vårlig.


Ble ikke helt fornøyd med den andre bloggen min, så nå prøver jeg meg her. Så får jeg se hvem jeg ender opp med.