tirsdag 23. mars 2010

Valpene er født 22. mars

Ja nå har de kommet da! Litt tidligere enn jeg hadde trodd, men alle er friske og raske.
Una og jeg sov på valperommet natt til mandag, tempen hennes hadde sunket til 36, 9 søndag kveld. Den var 36, 6 kl. 6.15 mandag morgen, og da regnet jeg med at fødselen ville komme i gang i løpet av tirsdag. Una har nok ikke lest de sidene om temp i boken, for hun fødte første valp kl. 8. 20 på morran. Det var en korrekt dødfødt hannvalp.

Andre valpen kom kl. 9. 24 og var en korrekt tispevalp, Una synes hun var litt ekkel til å begynne med, hun skrek så høyt! Men så fort hun var lagt til, godtok hun det med en gang. Så gikk det slag i slag til kl. var 16.35 da kom siste hannvalpen ut! Fødselsvekt fra 430 til 600 gram.
Alle har er korrekte og har fine ridger, vi har ikke funnet halknekk eller sinus på valpene. De fleste har noe hvitt i brystet og på labbene. 7 hannvalper og 3 tisper ligger nå og koser seg hos Una.
Una var kjempeflink under hele fødselen, hun hvilte når hun kunne og spiste litt. Fødselen gikk kjempebra. Alle kom ut da de skulle og er livskraftige og fine. Una var veldig rolig under fødselen, hun stønnet ett par ganger da den første valpen kom. Ellers var det ikke noe graving eller pesing( hun har ikke lest om det heller) men hvordan å føde har hun lest!
Her er en liten tykk mage som koser seg med melk.
Melkebaren er åpen!
Det blir en spennende og herlig tid fremover nå.
Sitter ved siden av valpekassa nå og hører på de små som spiser og koser seg, de "gnurker" og høres litt ut som ender. Jeg er så stolt av Una for at hun var så flink, og så ydmyk når en ser hvordan dyrene følger sine instinkter.

3 kommentarer:

 1. Hallo!
  GRATULERER med et kjempe flott kull.
  Gleder meg til og se de live om noen uker.
  Ønsker deg lykke til videre, og kos deg masse.
  Klem fra Renate & Co

  SvarSlett
 2. GRATULERER MASSE med 10 vidundre Hege. Lykke til videre, vi kommer til å følge dere! Kos dere som bare.....

  Gladklem fra Berit & co.

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Savner lydene og kosen, men jobben savner jeg ikke (enda ;O) ). Masse lykke til, følger dere!!

  SvarSlett