tirsdag 2. november 2010

Nå er det blitt november, og mye har skjedd siden i mai. Alle valpene har flyttet til sine nye eiere, og de har det bra alle sammen.
Vi har valgt å beholde Dame Fortunas As It Should Be, kalt Bee. Hun er en herlig hund, glad og lykkelig, men ikke riktig så menneskekjær som sin mor. Bee synes det er gøy å jobbe, og vi har gått på ett valpekurs. Da det gikk opp for henne at vi skulle lære ting der, tok hun sitt, dekk, bli og stå på strak labb.
Hun har også fått gått noen blodspor i høst, og hun viser stor interesse for det. Siste sporet hun gikk, var med 2 vinkler og det gikk veldig bra. Hun jobber godt, og er sikker i skogen.
Bee har også vært med på noen valpeshow, og gjort det bra der. 30 oktober var i Letohallen, og der ble hun BIM mens bror Ailo ble BIR og BIG 2. Det var en fin dag! Og veldig koselig at hele 6 av valpene til Una ble stilt der. Det var Angie, Ares, Django, Adino utenom Bee og Ailo. Kjempekoselig at valpekjøperene hadde lyst til å stille! Det var 12 valper på showet.

22. august var det terminfestet prøve i Retrieverklubben, Una og jeg gikk til en første premie her, med dommer Tor Anders Andersen. Da var det bare en prøve igjen, før vi kunne få noen tittel.
1. oktober gikk Una og jeg en bevegelig blodspor prøve, med håp om en første premie og NVCH tittel. Mette og Zahra, Una og jeg dro opp til Eva Moen i Løten for å gå prøven. Mette og Zahra var først ute, mens Una og jeg ventet... Var ganske nervøs så ventetiden føltes veldig lang. Men så ble det vår tur. Una startet bra på sporet, og jobbet seg fremover i skogen. Vi passerte ett felt med mye mose, og der var det ELGTRÅKK og Una var veldig ivrig. Jeg tenkte at nå går hun over på fersk spor, men fulgte på. Og plutselig så jeg noen bloddråper, og så kom vi til sårleie. Da sank skuldrene, og Una hoppet opp på en kampestein og sto der og logret, som for å si: jeg har kontroll, mutter'n:) Jeg ba Una om å søke spor igjen, og hun jobbet videre rett på sporet frem til spor slutt.
Jeg var kjempefornøyd med jobben vi gjorde, og takker dommer Eva for ett fint spor, medalje og NVCH rosett!

Unas kritikk:
Sporstart: utmerket, Tempo: utmerket, Tapsarbeid: utmerket, Konsentrasjon og vilje: meget godt, Arbeidsmåte: utmerket, Helhetsinntrykk: meget godt.
En ekvipasje som arbeidet seg igjennom sporet uten nevneverdige problemer. Markerte sårleie. Fant sporslutt etter 20 min.

1 kommentar: