tirsdag 19. februar 2013

Bee og jeg har vært på nybegynnerkurs i Rally lydighet

I helga, 15- 17 februar var Bee og jeg på kurs i Rally lydighet.
Vi var 8 ekvipasjer, med forskjellige hunderaser alle sammen. Det var en Briard(Trym), Asawakh(Ayoro), Australian Shepherd(Adriel), Australian Cattledog(Cinni), Curly coated retriever(Lara), NSDT retriever(Kaja), Airdale terrier(Kaja) og Rhodesian ridgeback(Bee)
Kjempespennende med så ulike raser, og veldig koselig å bli kjent med nye hundemennesker!
Vår dyktige og koselige instruktør, Berit loset oss gjennom en teori kveld fredag, og to aktive dager på stall Vasåsen lørdag og søndag.
Vi var inne en av gangen, og det passet Bee veldig godt. For da ble det ikke terping, men nye øvelser hver gang. Hun syntes det var kjempegøy, og blomstret i en ny setting! Selvom hun syntes at det var litt merkelig å være i ridehus for første gang.
Hun kan jo en del grunnleggende, så da kunne vi bruke det her. Veldig deilig å kunne bruke kropp, stemme og godbiter på en litt annerledes måte enn vanlig lydighet. Bee lærer veldig fort, spesielt da jeg klarer å gjøre ting riktig ;) Hun er en sann fryd å jobbe med.
Både lørdag og søndag endte vi dagen med å gå en hel bane. Klasse 1 på lørdag og klasse 2 på søndag, det gikk også veldig bra for alle sammen.
Dette gå helt klart mersmak, så vi skal ikke se bort i fra at vi kanskje starter ett stevne en dag....

 Her gjør vi ting vi ikke har gjort før. Så etter at jeg hadde revet hinderet med det ene kneet, så hoppet Bee elegant over. Bare med litt hjelp av godbiten. Hun har hoppet ute over stokker og trevelt av og til, men aldri over hinder.
 Klar for nye oppgaver. Det som er så fint i Rally, er at ingen baner er like. Dommeren bestemmer hvilke av momentene som skal være med i en konkurranse, minimum 15 maks 22 av 29.

Her er det springmarsj inn i mål, og da tok frøkna litt av!! Dette ble jo hoppende moro :) Bee gir veldig uttrykk for at hun liker å jobbe, hun logrer fornøyd og er veldig lett å trekke opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar