tirsdag 13. oktober 2009

Una har blitt godkjent ettersøkshund!


I dag skulle Una og jeg gå ferskspor prøve i Furnes. Strålende sol og deilig høsttemperatur i dag også. Edgar Johnsrud var dommer, og vi møtte opp hos han. En liten kaffekopp og så var vi klare. Jeg var veldig spent, for vi har aldri gått ferskspor før. Vi kom til stedet der elgen var sett, og jeg satte selen på Una. Hun tok sporet med en gang, og fulgte det innover i skogen gjennom kratt over bekker, under trær og over hogstflater med meg hengende i andre enden av lina ( skal si den lina var stram og jeg måtte bruke hele lengden hele tiden). Hun mistet ikke sporet en eneste gang, og hadde ett supert tapsarbeid, som jeg ble veldig stolt over! Vi sporet elgen i 40 min, og da stoppet Edgar oss og gratulerte med godkjent ettersøkshund!! Juble, juble jeg ble så glad og innmari fornøyd med arbeidet vårt.

Una fikk kjempekritikk på arbeidet, og hele 10 poeng av 10 mulige, er det noe rart jeg smilte fra øre til øre?

Kritikken: Tar sporet på en utmerket måte og sporer meget spornøye frem til dommer stanser prøven etter 40 min. En meget god ettersøksekvipasje.


Zahra var også med i dag. Hun og Mette gjorde det også glimrende og ble godkjent de også, med 10 poeng!! Gratulerer til dem og.


Etterpå satt vi og drakk kaffe og skravlet en stund, og bare nøt en deilig dag i nydelig høstsol.

Mette og jeg dro hjem og hentet Milo og Dis, og tok med hundene på jordet og lot de løpe tulling en time, mens får-i-kålen godgjorde seg på ovnen. Man må bare være ute og nyte solen og høsten nå.

Mette og Malin kom og spiste med oss i dag som en liten markering på dagen, får-i-kål, julebrus og eplesmuldrepai!

En deilig dag som snart er over, Una og Dis ligger i sofaen og sover fornøyde med en fin dag:))

Nå gjenstår det bare å sende papirene til NKK, og få beviset på ettersøkshund tilbake.


1 kommentar:

  1. Gratulerer så mye med godkjent prøve! :-) Veldig kjekt å høre om andre ridgebacker som går spor. Og jeg er bittelitt misunnelig for at du klarte godkjenningen før oss.. *ler*
    Jeg venter og venter på telefon om at vi kan gå fersksporprøven, og har purret på dommeren "vår" noen ganger nå. Han er imidlertid opptatt med jobb og jakt, så det drar ut. Jeg synes det er kjempespennende å bruke ridgeback på spor, de er jo så utrolig dyktige til det! Heidi (med Stitch)og jeg gikk en helg blodspor sammen med to godkjente spisshunder, og det var kun RR'ene som gikk "godkjent" spor den dagen! Og endatil regnet det trollkjerringer, og blodsporet lå under vann store deler.. Jeg ønsker dere lykke til som ettersøksekvipasje, og håper du oppdaterer oss (på Facebook?) når dere har vært på oppdrag. HAr veldig lyst å høre hvordan det går, og hvordan Una går når hun sporer. (Cleo er et skikkelig hurtigtog...)
    mvh
    Ann-Kristin

    SvarSlett